Ste bolj navajeni, da jabolka kupujete sproti, ali pa si raje priskrbite domačo ozimnico jabolk? Sam ne morem razumeti ljudi, ko imajo jabolka na svoji jablani in jih ne oberejo, raje kupujejo jabolka v trgovini. Pri nas doma oberemo čisto vsa jabolka za ozimnico, tista ki padejo na tla, pa pojemo sproti, porabimo pa jih tudi za v šrudelj ali kakšno drugo pecivo. Ljudje se včasih ne zavedajo, koliko nam ponuja narava, le pogledati moramo okoli sebe, ni vse v tem, da vse kupujemo v trgovini. Mene so moji stri starši naučili, da je ozimnica nekaj najboljšega. Tako je pri nas vedno klet polna ozimnice. Zakaj bi pozimi kupovala sadje v trgovini, ker sigurno ni tako kvalitetno, kot je domače.
Res pa je, da je treba delati in danes si ljudje ne vzamejo čas za to, ker večina ljudi pravi, da nima čisto nič časa in tako raje gredo v trgovino. Seveda je več dela, če moram jabolka nabrati in jih kasneje v garaži prebirati, ker nekatera zginejo. Ne zavedamo pa se tega, koliko več vitaminov imajo domače nabrana jabolka in da ta niso mogoče čisto nič škropljena.
Sama si vedno naredim ozimnico in še kako prav pride. Ne bom pozabila leta, ko je bila korona, kako smo pojedli čisto vse, kar smo shranili jeseni. Trgovine so bile zaprte, sadje in zelenjavo si težko dobil, cene so rasle. Mi pa smo imeli skoraj vse doma. Najboljša odločitev!
Naredite si ozimnico, ker vam ne bo žal in zavedajte se, da ni veliko dela, če delate z veeljem.